*Özel bir damlama gübresi olan Exzen özel malzeme ve enzimlerle zenginleştirilmiştir. *Dikimden olgunluk dönemine kadar kullanılır, kök sistemini güçlendirir, dal, yaprak ve sürgün gelişimini arttırır. *Özel formülü sayesinde bitkilerin, aşırı soğuk ve sıcak dönemlerini daha kolay geçirmesini sağlar. *Yapımında kullanılan kaliteli hammaddeler sayesinde suda tamamen çözünen Exzen, içeriğin de ki şelat malzemeleri sayesinde bitki tarafından alınabilirliği yüksektir. *İçerisinde bulunan mikro elementler EDTA ile şelatlanmış olup topraktan alınımı yüksektir. *Özel şelatlama sayesinde yapraktan uygulamalarda bitki bünyesine alınımı kuvvetlidir. *Üretiminde kullanılan kaliteli ham maddeler sayesinde toprakta tuz birikimi yapmaz bitkilerde verimliliği arttırır. *Tamamen homojen olup ambalajında sertleşmeyen ve %100 suda çözüne bilen Exzen, her türlü sulama sisteminde kullanılır.
Garanti Edilen İçerik | % w/w |
---|---|
Toplam Azot (N) | 18 |
Amonyum Azotu (N) | 7 |
Nitrat Azotu (N) | 4,1 |
Üre Azotu (N) | 6,9 |
Nötral Amonyum Sitrat Suda Çözünür Fosfor pentaoksit (P2O5) | 18 |
Suda Çözünür Fosfor pentaoksit (P2O5) | 18 |
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | 18 |
Suda Çözünür Demir (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0,03 |
Suda Çözünür Çinko (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı | 0,07 |
KULLANIM YERİ ZAMANI VE DOZU : Gübrenin kullanma dozu bitkinin ve toprağın yapısına göre değişmektedir. Genel olarak 100 litre suya aşağıdaki miktarlar karıştırılarak ilk dikimde ve çiçeklenme döneminde topraktan ve yapraktan uygulanır.
Bitkiler | Uygulama Dönemi | Topraktan | Yapraktan |
---|---|---|---|
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun, Karpuz, Kabak, Patates, Çilek, Soğan, Sarımsak, Havuç, Kereviz, Ispanak, Marul | Dikimden itibaren tüm gelişim döneminde 7- 15 gün ara ile meyve olgunluk dönemine kadar | 2-3 kg / dekar | 100 litre su/200-400 gr |
Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Kayısı, Erik, Badem, Fındık, Ceviz, Şeftali, Antep Fıstığı | Tüm gelişim döneminde 10 gün ara ile meyve olgunluk dönemine kadar | 2,5-3 kg / dekar | 100 litre su/200-400 gr |
Muz | Doğumdan 30-45 gün önceden 2-3 uygalama. ve gelişim döneminde uygulama | 2kg-3kg/dekar | 100 litre su/200-400 gr |
Kesme Çiçek | Tüm gelişim döneminde 10 gün ara ile olgunlaşma dönemine kadar | 2-3kg-/dekar |
|
Patates, Soğan, Turp, Havuç, Sarımsak | Tüm gelişim dönemlerinde | 1-2 kg / dekar | 100 litre su/250 gr |
Bağ | Tüm gelişim döneminde meyve tutumu ile beraber tatlı su dönemine kadar | 2,5-3 kg / dekar | 100 litre su/200 gr |