*BK-PROVEG Kaliteli ham madde ve jel kıvamında özel malzemeler ve bitki özleri ile üretilen BK PROVEG zorlu mevsim şartlarında alınabilirliği yüksek bir üründür. Bu sebeple özellikle toprağın soğumaya başladığı dönemlerde bitkinin dengeli ve istenilen kalibre ve boyutlara gelmesinde hız kazandırır. *BK-PROVEG SIVI NPK JEL teknolojisi ile üretilen BK PROVEG toz formülasyonlara göre emilim ve akışkanlığı daha fazladır . *İçerdiği makro ve mikro elementlerin kolayca yıkanıp gitmesini engelleyerek bitkinin vejetatif vegeneratif gelişimini dengede tutar. *Bitkiyi fotosenteze teşvik eder ve klorofil oluşumuna etki eder. *Topraktaki mikro organizmaları harekete geçirir, toprağın verimliliğini ve su tutma kapasitesini arttırır. *Mükemmel bir şelatlama ajanı olup bitki besin elementlerinin bitkiler tarafından alınımını arttırır. *Meyvelerin şeker oranın arttırarak kaliteli meyve oluşumunu sağlar.
Garanti Edilen İçerik | % w/w |
---|---|
Organik Madde | 30 |
Toplam Azot (N) | 5 |
Amonyum Azotu(N) | 1,2 |
Üre Azotu(N) | 3,8 |
Toplam Fosfor Pentaoksit(P2O5) | 5 |
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit(P2O5) | 5 |
Suda Çözünür Potasyum Oksit(K2O) | 5 |
Suda Çözünür Bor(B) | 0,05 |
Suda Çözünür Bakır (Cu) | 0,04 |
Suda Çözünür Demir(Fe) | 0,02 |
Suda Çözünür Mangan(Mn) | 0,05 |
Suda Çözünür Molibden(Mo) | 0,05 |
Suda Çözünür Çinko(Zn) | 0,04 |
Max. Klor(Cl) | 1,5 |
pH | 5-7 |
KULLANIMYERİ ZAMANI VE DOZU: Gübrenin kullanma dozu bitkinin ve toprağın yapısına göre değişmektedir. Genel olarak 100 lt suya aşağıdaki miktarlar karıştırılarak ilk dikimde ve çiçeklenme döneminde topraktan ve yapraktan uygulanır.
Bitkiler | Uygulama Dönemi | Topraktan | Yapraktan |
---|---|---|---|
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun, Karpuz, Kabak, Patates, Çilek, Soğan, Sarımsak, Havuç, Kereviz, Ispanak, Marul | Fide dikiminden itibaren 15-20 gün ara ile uygulanırsa başarılı sonuçlar elde edilir | 2-3 kg/dekar | 100 litre su / 200 gr |
Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Kayısı, Erik, Badem, Fındık, Ceviz, Şeftali, Antep Fıstığı | Çiçek tutumundan olgunlaşma başlangıcına kadar 1-2 uygulama | 2 kg/dekar | 100 litre su / 200 gr |
Muz | Tüm gelişim dönemlerinde | 2-3 kg/dekar | 100 litre su / 200 gr |
Kesme Çiçek | Kesim öncesinde ihtiyaca göre 1-2 uygulama | 2 kg/dekar | - |
Patates, Soğan, Turp, Havuç, Sarımsak | Tüm gelişim dönemlerinde | - | 300-500 gr/dekar |
Ayçiçeği, Anason, Yonca, Nohut, Tütün, Mercimek | Tüm gelişim dönemlerinde | - | 300-500 gr/dekar |
Bağ | Çiçek tutumundan olgunlaşma başlangıcına kadar | 2 kg/dekar | 100 litre su / 200 gr |