BK-PROVEG

BK-PROVEG

*BK-PROVEG Kaliteli ham madde ve jel kıvamında  özel malzemeler ve bitki özleri ile üretilen BK PROVEG zorlu mevsim şartlarında alınabilirliği yüksek bir üründür. Bu sebeple özellikle toprağın soğumaya başladığı dönemlerde bitkinin dengeli ve istenilen kalibre ve boyutlara gelmesinde hız kazandırır. *BK-PROVEG SIVI NPK JEL teknolojisi ile üretilen BK PROVEG toz formülasyonlara göre emilim ve akışkanlığı daha fazladır . *İçerdiği makro ve mikro elementlerin kolayca yıkanıp gitmesini engelleyerek bitkinin vejetatif vegeneratif gelişimini dengede tutar. *Bitkiyi fotosenteze teşvik eder ve klorofil oluşumuna etki eder. *Topraktaki mikro organizmaları harekete geçirir, toprağın verimliliğini ve su tutma kapasitesini arttırır. *Mükemmel bir şelatlama ajanı olup bitki besin elementlerinin bitkiler tarafından alınımını arttırır. *Meyvelerin şeker oranın arttırarak kaliteli meyve oluşumunu sağlar.

Garanti Edilen İçerik% w/w
Organik Madde30
Toplam Azot (N)5
Amonyum Azotu(N) 1,2 
Üre Azotu(N) 3,8 
Toplam Fosfor Pentaoksit(P2O5) 
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit(P2O5) 
Suda Çözünür Potasyum Oksit(K2O) 
Suda Çözünür Bor(B) 0,05
 Suda Çözünür Bakır (Cu) 0,04
 Suda Çözünür Demir(Fe) 0,02 
Suda Çözünür Mangan(Mn) 0,05 
Suda Çözünür Molibden(Mo) 0,05 
Suda Çözünür Çinko(Zn) 0,04 
Max. Klor(Cl) 1,5 
pH 5-7

KULLANIMYERİ ZAMANI VE DOZU: Gübrenin kullanma dozu bitkinin ve toprağın yapısına göre değişmektedir. Genel olarak 100 lt suya aşağıdaki miktarlar karıştırılarak ilk dikimde ve çiçeklenme döneminde topraktan ve yapraktan uygulanır.

BitkilerUygulama DönemiTopraktanYapraktan
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun, Karpuz, Kabak, Patates, Çilek, Soğan, Sarımsak, Havuç, Kereviz, Ispanak, MarulFide dikiminden itibaren 15-20 gün ara ile uygulanırsa başarılı sonuçlar elde edilir2-3 kg/dekar100 litre su / 200 gr
Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Kayısı, Erik, Badem, Fındık, Ceviz, Şeftali, Antep FıstığıÇiçek tutumundan olgunlaşma başlangıcına kadar 1-2 uygulama2 kg/dekar100 litre su / 200 gr
MuzTüm gelişim dönemlerinde2-3 kg/dekar100 litre su / 200 gr
Kesme ÇiçekKesim öncesinde ihtiyaca göre 1-2 uygulama2 kg/dekar-
Patates, Soğan, Turp, Havuç, SarımsakTüm gelişim dönemlerinde-300-500 gr/dekar
Ayçiçeği, Anason, Yonca, Nohut, Tütün, MercimekTüm gelişim dönemlerinde-300-500 gr/dekar
BağÇiçek tutumundan olgunlaşma başlangıcına kadar2 kg/dekar100 litre su / 200 gr